Anne Babalar Buraya

AĞAÇLAR ÜŞÜR MÜ?

Emre hop diye ansızın karşımda bitince önemli bir şey var zannettim:

"Bil bakalım abla, insanların en şişman olduğu mevsim hangisidir?"

Şükür ki yangın çıkmamış, sel basmamış yahut deprem falan da olmamıştı. Sadece Emre'ye aniden gelen anlık aydınlanmalardan biriydi. Ve bunun tuzak bir soru olduğu belliydi. En son yaşadığımız mevsim konulu tartışmadan yenik ayrılmıştım. (Pek hoş bir anı olmasa da Pastırma Yazı Ne Demek? öyküme tıklayıp nasıl yenildiğimi hatırlayabilirsiniz.)

Bir yenilgiyi daha kaldıramazdım.

"Sen söyle bakalım, neymiş o?"

Allah'tan biraz saf bir çocuk. Hiç üstelemedi.

"Tabii ki kış."

"Nedenmiş o?"

"Çünkü kışın kat kat giyiniriz. Sonunda kocaman bir lahana gibi yusyuvarlak ve şipşişko oluruz."

Boş bulundum, kahkahayı koyverdim.

Şevke geldim, ben de bir soru uydurdum:

"Peki, ağaçların en zayıf olduğu mevsim hangisidir?"

Biraz düşünme payından sonra yeni bir gezegen keşfetmiş gibi açıldı gözleri:

"Tabii ki kış."

Evet, bu biraz kolay oldu. Emre bunu kesinlikle kabul etmese de. Ardından da ağaçların kışın üşümediği konusunda onu ikna etmem gerekti.

Peki, başarabildim mi?

Ertesi gün Emre'nin mahallenin teyzelerini örgütlediğini öğrendiğimde bunun cevabını da almış oldum. Tüm teyzeler, ağaçlara hırka örmeye başlamıştı bile.

Emre'nin ikna kabiliyetine hayran kalmamak elde değil. Bu saçma fikri nasıl anlattı da onları ağaçlar için hırka örmeye ikna etti bilmiyorum. Ama sonra durup bir düşündüm, ağaçları örgü hırkalar içinde hayal ettim, baktım çok renkli bir görüntü çıkabilir bu fikirden. Kampanyanın adı da benden olsun dedim: "Ağaçlar üşümesin!"


Bir hafta sonra sokağımızdaki birçok ağaç rengârenk örgü hırkalar içindeydi.

Ve kısa süre içerisinde belki inanamayacaksınız ama sosyal medyada epey meşhur olduk. Hatta haberlere bile çıktık. Bir tek Emre'nin gazetecilere röportaj vermediği kaldı.

Ben ümitliyim ama ilk karla birlikte yapacağımız kardan adama dair de bazı fikirleri olduğundan bahsetti Emre. İşte o zaman sadece Türkiye'de değil, dünya çapında bir üne kavuşacağımızı düşünüyorum. İnşallah bu güzel bir ün olur tabii.

İşte bundan çok emin değilim.😀

🖊 Gülsüm SEZGİN
🎨 Zeynep Hafsa GÜNHAN

AĞAÇLAR ÜŞÜR MÜ?
00:00
00:00