Anne Babalar Buraya

LEYLEKLER DÖNÜŞ YOLUNDA

Çok gezen insanlara "leyleği havada mı gördün" derler. İlk duyduğumda anlayamamıştım. Leyleklerin yılda iki kez göç ettiklerini ve bu göç rotasında onlarca ülke ve şehir geçtiklerini öğrendikten sonra çok mantıklı buldum.Ben de gezmeyi sevdiğime göre ne yapıp edip leylekleri havada görmeliydim. Ama işler düşündüğüm gibi gitmedi.

İlkbahar göçü sırasında ne havada ne karada ne de bacada tek bir leylek bile göremedim.

(Eğer kaçırdıysanız şuradan okuyabilir ve acılarıma ortak olabilirsiniz.)😀

Ben de ne yaptım? Önümüzdeki maçlara bakacağız, diyerek hevesimi sonbahar göçüne sakladım. Leylekler sıcağı seven hayvanlar. Kışı Afrika'da geçiriyorlar. Baharda da Avrupa ve Balkanlara göç ediyorlar. Burada yavruladıktan sonra bir aile olarak Afrika'ya geri dönüyorlar. Sonbahar göçü denen bu dönüş yolculuğu, Ağustos ortası gibi başlıyor. Sonra sırayla sürü sürü uçmaya başlıyorlar. Bu sefer işimi sağlama aldım.

Sosyal medyada leylek etiketini kontrol ettim.

Nerelerden geçiyorlar, ne zaman geçiyorlar, tek tek not ettim.Sonunda bir gün pek de beklemediğim bir anda, kahvaltımı etmiş, bahçedeki kedilerle oynarken komşumuz Melek teyzenin sesiyle kendime geldim:

"Esra, işte bak leylekler!"

İyi ki konu komşuya haber etmişim!

Başımı kaldırmamla kocaman bir sürüyü görmem bir oldu. Kendilerine has çok güzel bir ritimle uçuyorlardı. İlk şaşkınlığın ardından ben de evdeki kardeşime bağırdım ama o beni duyana, sonra da terliğinin tekini bulup giyene kadar hepsi süzülüp gitti. (Terliklerini çift halinde içerideki ayakkabılığa koyması gerektiğini söylerken annem ne kadar da haklıymış!) Büyük bir sürü gördüğüme göre sanırım uzun bir seyahate çıkacağım.

Dünya turu falan olmalı.

Üstelik yanımda Emre'yi de götürmek zorunda kalmayacağım. Leylekleri havada gören kişiler Melek teyze ve ben olduğumuza göre belki de onunla birlikte çıkarız dünya turuna.Bu fikrimi kendisine açınca güldü:

"İnşallah yavrum, ben hacca gitmek istiyorum, birlikte gideriz" dedi.

Seyahat planlarım arasında hacca gitmek yoktu ama neden olmasın. Leyleklere "Hacı leylek" deniyormuş Anadolu'da. Mekke-Medine de geçtikleri şehirlerden olduğu için. E biz de olalım bakalım:

Hacı Esra.😀

🖊Gülsüm Sezgin
🎨Zeynep Hafsa Günhan

LEYLEKLER DÖNÜŞ YOLUNDA
00:00
00:00