Anne Babalar Buraya

MERHABA SÜMÜKLÜBÖCEK!


Sabah uyandım yağmur yağmış. Biz de pikniğe gidecektik.

"Hay Allah" dedi annem, "bu durumda gidemeyiz."

Yağmur neden pikniğe engelmiş ki? Üstelik de yağmış bitmiş. Yerler ıslakmış. Olsun, yere naylon serer, üstüne piknik örtüsünü açarız.

Planların son anda değişmesinden hiç hoşlanmam. Hele de konu piknikse. Havalar azıcık ısınsın diye haftalardır cemre sayıyorum ben, en sonuncusu da düştüğüne göre ilk pikniğin tam zamanıdır. Kimse beni yolumdan döndüremez.

Annem bıdı bıdı etme konusundaki üstün yeteneğimi iyi bildiğinden ısrar etmedi. Kuralcı bir anne olsa da yeri geldiğinde kurallarını esnetmeyi bilir. Annem, babam, babaannem, dedem ve bazen "olmasa da olur" dediğim, fakat sonra pişman olduğum sevgi pıtırcığı kardeşim Emre ile yola çıktık.

Kardeşimden size ilk kez bahsediyor olabilirim. Onu çok sevsem de genellikle kendimi, anneme ve babama "aslında bana bir kardeş yapmak zorunda değildiniz" derken bulurum.😄

Dedemle babaannem de şaka yapmışım gibi ayıla bayıla güler her defasında. Emre'yse sarılıp ıslak bir öpücükle karşılık verir.
Evet, fazla sevgi dolu bir çocuk. 💆

Piknik her zamankinden farklı geçti. Pırıl pırıl bir güneş yoktu tabii ama bir yığın kımıl kımıl solucanla ve pıtı pıtı yürüyen sümüklüböcekle karşılaştık.

Solucanları zaten az çok tanıyoruz, her şeyleri ortada. Ama sümüklüböcekler çok gizemli hayvanlar.
O kabuğun içinde nasıl bir hayatları var çok merak ediyorum. Ve tabii bir de isimlerini ilk duyduğum günden beri gülüyorum.😄

Babam İnternetten bakıp buldu, dört tane burunları varmış bunların, sümüklü olmasınlar da ne olsunlar?
Kabuğun içinde sümüğe benzer bir sıvı var, dokununca hem vıcık vıcık içeriye kaçıyorlar. Sonra bir daha çıkıp sürüne sürüne ilerliyorlar. Arkalarında beyaz beyaz parlak bir iz bırakıyorlar: sümük izi.

Elimde görünce "ıyyy" diye uzaklaştı annem.

"Merak etme, babamın bulduğu yazıda, insanları ısırmazlar ve zehirsizdirler, yazıyor anne" diye hatırlatmak zorunda kaldım.

Ama bu bilginin pek de yararı olmuş gibi görünmüyordu. Bir de tam arkasında duran oğlunu görseydi ne yapardı acaba?
O sırada Emre avucunda tuttuğu sümüklüböceğe öpücük vermek üzereydi.

Daha önce de dediğim gibi biraz fazla sevgi dolu bir çocuk.


İnşallah bütün bu olanlar, yağmurlu bir günde piknik yapmak konusunda annemin fikrini olumsuz etkilemez. Yani inşallah etkilemez...

🖌 Gülsüm Sezgin
🎨 Zeynep Hafsa Günhan

Merhaba Sümüklüböcek!
00:00
00:00