Anne Babalar Buraya

AĞAÇLAR HAKKINDA ÇOK ACAYİP BİLGİLER!

Arkadaşlar bu ağaçlar çok acayip.

Etrafımızda sürekli gördüğümüz ağaçlar pek çoğumuzun bildiği gibi dünyanın akciğerleri.
Bu ağaçlar gündüz yeşil yaprakları sayesinde yaptıkları fotosentezle bizim için oksijen üretiyor.
Böylece havayı sürekli temizliyor ve bizim de rahatça nefes almamızı sağlıyor.

Baobap Ağacı:
Bu ağaç genelde Afrika ve Asya'da yetişiyor. Kalın bir gövdesi olan bu ağacı vakti zamanında hapishane olarak kullanan kabileler olmuş. Günümüzdeyse bazı yerlerde gövdesi çok geniş olan baobap ağaçlarının içi kafe olarak kullanılıyor.

Ejder Ağacı:
Genellikle İspanya'nın Kanarya Adası'nda bulunuyor. Yeryüzünde bu ağaçtan o kadar az var ki dünya üzerinde toplasanız 40 tanedir. Ejder ağacının en ilginç özelliği sadece az olması değil. 10 metre boyunda ve 1 metre çapında olan bu ağacın gövdesi yaralanınca kan gibi kırmızı bir sıvı akıyor. Bu yüzden bu ağaç, turistlerin bolca ziyaret ettikleri ağaçlardan biri.

Pando Ağacı:
Aslında bu ağaç tek bir ağaç gibi görünmüyor. Amerika'da 108 dönümlük araziye yayılmış tüm ağaçların kökü sadece bu ağaca bağlı. Bu yüzden yaşayan en büyük organizma olarak biliniyor. Tıpkı farklı yerlerden yaşayan aile ve akraba bireyleri gibi, değil mi?

Gökkuşağı Ağacı:
Kuzey Yarımküre'de görülen bu ağaçlar çok acayip. Çünkü tıpkı gökkuşağı gibi birbirinden farklı renkleri var. Yılın farklı zamanlarında farklı katmanları kuruyarak dökülüyor ve altından yeni bir yeşil katman çıkıyor. Bu yeni katman havayla temas ettiğinde mor, sarı, yeşil, mavi gibi birbirinden farklı renklere dönüşüyor.

Peki, senin bu zamana kadar gördüğün en acayip ağaç hangisi? Haydi, bize Instagram hesabımızdan yazarak sen de bizi şaşırt!

🖋Rukiye Şahin