Anne Babalar Buraya

YAPRAK DÖKMEYEN AĞAÇLAR HAKKINDA ÇOK ACAYİP BİLGİLER

Heey! Merhaba arkadaşlar!

Bugün de sizlere doğada, diğer ağaçlardan farklı olan, kış mevsiminde yapraklarını dökmeyen ağaçlar hakkında çok acayip bilgilerle geldiiikk!

Arkadaşlar biliyorsunuz ki, mevsimlere göre ağaçlar çiçek açmak, yaprak dökmek ya da yeşillenmek gibi değişiklikler gösterirler.

Tabii sonbahar ve kış mevsimlerinde soğuk hava toprağı dondurur ve bu yüzden ağaçlar, topraktaki suyu çekmekte zorlanır. Yapraklara çok fazla su gerektiğinden ağaçlar, tasarruf etmek için yapraklarının bir kısmını dökerler.

O zaman bu bilgiden sonra çok şaşıracağınız acayip bir bilgi daha verelim:

Sayıları az da olsa yaprak dökme olayı her ağaç için geçerli değildir! 😀

Siz de bizim gibi çok şaşırdınız öyle değil mi! Haydi, o zaman hep birlikte yapraklarını dökmeyen ağaçları yakından tanıyalım!

ARDIÇ AĞACI:

Arkadaşlar, sivri ve sert bir yapısı olan ardıç ağacı kurak ve sert iklimlerde bile rahatlıkla yetişebilir. Bu kadar dayanıklı olmasının bir başka sebebi de bünyesinde bulunan silisik asittir. Vee, birçok iğne yapraklı ağaç gibi sürekli yeşil kalabilmektedir.

KÖKNAR AĞACI:

Arkadaşlar, uzun boylu bu ağaçlar genellikle piramit şeklindedir. Ağacın dallarında bulunan kozalaklar ise açık renk yeşilden kahverengiye çalan bir renge sahiptir. Vee, kirli havalara karşı güçlü bir yapıya sahiptir.

SARIÇAM AĞACI:

İsmini levhalar halinde ayrılan gövde kabuğunun tilki sarısı renginden alır ve narin gövdeli, sivri tepeli ve ince dallı bir ağaçtır. Soğuk iklim ve rüzgâra karşı dayanıklı, bol güneş isteyen sarıçam ağacı kumlu ve killi topraklarda gelişebilir.

SERVİ AĞACI:

Boyu 30 ile 35 metreye kadar uzayabilen bir ağaç türü olan servi ağacı, koyu yeşil renkteki yaprak dokusu ile uzaklardan dahi dikkat çekebilir. Nemli topraklarda yetişen servi ağacı son derece yavaş büyüyen bir ağaç türüdür.

ÇAM AĞACI:

Arkadaşlar, uzun ömürlülüğü ve dayanıklılığıyla bilinen çam ağaçları üzerinde iğnele ve kozalak bulundururlar. Dayanaklı yapısı sayesinde her iklimde yaşayabilen cam ağacı, havayı temizleyen toz emici bir ağaçtır.

Senin günlük hayatta çok şaşırdığın acayip bilgiler neler?

🖊 Öznur Rahmet